Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Γουσίδης

30 Αυγούστου 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με οδύνη ανακοινώνει τον θάνατο του Δημήτρη Γουσίδη, ο οποίος έπειτα από πολύ σύντομη μάχη με τον καρκίνο πέθανε σήμερα σε ηλικία 73 ετών.

Εμβληματική προσωπικότητα της δημοσιογραφίας στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και ιστορικός πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών στην νεότερη διαδρομή της (1998-2008), ο Δημήτρης Γουσίδης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και φοίτησε στο τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά νωρίς τον απορρόφησε η δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε αποκλειστικά.

Διηύθυνε  επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες το Γραφείο Βόρειας Ελλάδας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ο πρώτος διευθυντής της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, ενώ διατέλεσε διευθυντής της ΕΡΤ Βορείου Ελλάδος και του τηλεοπτικού καναλιού «Mega» στη Μακεδονία. Τελευταίος σταθμός στη μακρά δημοσιογραφική διαδρομή του ήταν η διεύθυνση της εφημερίδας Μακεδονία.

Υπήρξε επί δεκαετία μόνιμος συνεργάτης της Σουηδικής Ραδιοφωνίας, ανταποκριτής του UPI και συνεργάτης πολλών ευρωπαϊκών περιοδικών.

Στις πολλές δημοσιογραφικές επιτυχίες του κορυφαία θέση έχει η πρώτη παγκοσμίως παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων του Μανόλη Ανδρόνικου στη Βεργίνα.

Πραγματοποίησε αποστολές σε περισσότερες από σαράντα χώρες των πέντε ηπείρων, κάλυψε με συστηματικό τρόπο ζητήματα του απόδημου ελληνισμού και ήταν ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που συνάντησε, σε ένα μεγάλο οδοιπορικό, τους πρωταγωνιστές της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου ως πολιτικούς πρόσφυγες στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, μετά την πτώση της δικτατορίας στη Ελλάδα το 1974.

Εξέδωσε τα βιβλία Όπου ζεις δεν πατρίζεις, Μάρκος Βαφειάδης–μαρτυρίες, Φλογισμένα Βαλκάνια.

Ως πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ επί πέντε συνεχόμενες θητείες διαμόρφωσε το νεότερο πρόσωπο της Ένωσης κομίζοντας πρωτίστως την αντίληψη της εξωστρέφειας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της σύνδεσης με την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, άνοιξε τον δρόμο για την υποδοχή νέων μελών, ώστε να ενισχυθεί η παρουσία της Ένωσης σε όλη τη Μακεδονία-Θράκη, πέτυχε την ένταξη της ΕΣΗΕΜ-Θ στην Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και δημιούργησε το Μορφωτικό Ίδρυμά της.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετά με βαθύτατη θλίψη τον άξιο συνάδελφο και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του.

Η κηδεία του Δημήτρη Γουσίδη θα γίνει αύριο, Παρασκευή 31 Αυγούστου, στις 17.30 από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. 

 

Φωτογραφικό υλικό

 

Ανακοινώσεις για τον θάνατο του Δ. Γουσίδη

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την οδύνη του για το θάνατο του Δημήτρη Γουσίδη, ο οποίος υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα της δημοσιογραφίας στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και ιστορικός πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, στη νεότερη διαδρομή της (1998-2008), συμβάλλοντας σημαντικά και στην ανάπτυξη της Ομοσπονδίας.
 Ταυτόχρονα, ο εκλιπών άνοιξε το δρόμο για την υποδοχή νέων μελών, ώστε να ενισχυθεί η παρουσία της Ένωσης σε όλη τη Μακεδονία-Θράκη, πέτυχε την ένταξη της ΕΣΗΕΜ-Θ στη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και δημιούργησε το Μορφωτικό Ίδρυμά της.
 Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε να εκπροσωπηθεί στην κηδεία του Δ. Γουσίδη δια του προέδρου του Γιώργου Σαββίδη και την κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του.

 

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

 

 

Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ)

 

30 Αυγούστου 2012
 

Η ελληνική δημοσιογραφία από σήμερα γίνεται φτωχότερη με την απώλεια του Δημήτρη Γουσίδη,επί σειράν ετών προέδρου της ΕΣΗΕΜ-Θ. Ήταν ο δημοσιογράφος που για δεκαετίες, με τη ζωή του και τη δράση του, απέδειξε ότι πριν και πάνω απ’ όλα σημασία έχει η είδηση. Το στοίχημα της ζωής του ήταν να υπηρετεί την αλήθεια και τους κοινωνικούς αγώνες, δίνοντας τη ψυχή του για τη Μακεδονία και καθιστώντας τη Θεσσαλονίκη Πρωτεύουσα της Ενημέρωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με οδύνη τον κορυφαίο συνάδελφο, τον συνεπή συνδικαλιστή, τον Ανθρωπο, τον Αγωνιστή, τον Δημοσιογράφο και συλλυπείται τους οικείους του.
 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

ΕΔΟΕΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ.  31/8/2012
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΟΥΣΙΔΗ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ αποχαιρετά με άφατη θλίψη τον κορυφαίο Δημοσιογράφο, το Δημοκράτη αγωνιστή, τον Άξιο συνδικαλιστή και τον αφοσιωμένο Φίλο και Οικογενειάρχη , ένα σπουδαίο Έλληνα, τον Δημήτρη Γουσίδη. Μεγάλη απώλεια για την Ελληνική Δημοσιογραφική οικογένεια και την κοινωνία, η οποία στις μέρες που ζούμε κάνει το κενό μεγαλύτερο και τη θλίψη οδυνηρή.

Αποχαιρετούμε τον καπετάνιο της Σαλονίκης, τον σπουδαίο άνθρωπο και τον εμβληματικό δημοσιογράφο, κρατώντας τις Αρχές και τις Αξίες που δίδαξε με τη στάση του στην πολύχρονη δημιουργική του πορεία. Διδαχθήκαμε από αυτές και συνεχίζουμε εκφράζοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του .

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
            
Αργύρης Δεμερτζής                                                  Ελένη Σπανοπούλου

 

 

 

Ενωση Συντακτών Κύπρου

Λευκωσία, 30 Αυγούστου, 2012

 

Διοικητικό Συμβούλιο

Ένωσης Συντακτών Ημερησίων

Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Δημήτρη Γουσίδη και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Ο εκλιπών σφράγισε ανεξίτηλα το δικό μας χώρο με την πολύχρονη πορεία του σ’ αυτόν και άφησε πίσω του πατημασιές, τέτοιες που θα αναγκάζει τους δημοσιογράφους που τον γνώρισαν αλλά και όσους θα ακολουθήσουν να τον μνημονεύουν για πάντα.

 

Ευχόμαστε ολόψυχα να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

 

Παρακαλούμε θερμά όπως διαβιβαστούν τα συλλυπητήριά μας προς τους οικείους του.

 

Για το διοικητικό συμβούλιο
της Ένωσης Συντακτών Κύπρου,

Αντώνης Μακρίδης

(πρόεδρος)

 

 

 

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ)

Κύριο
Μάκη Βοϊτσίδη
Πρόεδρο ΕΣΗΕΜΘ

 

Αγαπητέ Πρόεδρε και Αγαπητά Μέλη του Δ.Σ.,
 

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο χαμό του εξέχοντος συναδέλφου και ιστορικού προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης, Δημήτρη Γουσίδη, που «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, έπειτα από σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο.
 

Η έντονη προσωπικότητά του σε συνδυασμό με την μακρόχρονη εμπειρία και τις πολύτιμες γνώσεις του, συνέβαλλαν στη διακεκριμένη δημοσιογραφική του πορεία όσο και στις καινοτόμες προτάσεις του στην αναμόρφωση της Ένωσης. Ο εκλιπών αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα για τις νεότερες γενιές των συντακτών.
 

To Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο και σας εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του.
 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ                                             ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΤΑΒΕΛΟΣ

 

Ανδρέας Καννάουρος – Πρώην πρόεδρος Ένωσης Συντακτών Κύπρου

 

Λευκωσία, 30 Αυγούστου, 2012

Διοικητικό Συμβούλιο

Ένωσης Συντακτών Ημερησίων

Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Δεχθείτε τα εγκάρδια συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπάθεια μου για τον θάνατο του Δημήτρη Γουσίδη, εξαίρετου συναδέλφου που για δεκαετίες προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο δημοσιογραφικό λειτούργημα, στην ποιοτική δημοσιογραφία, ενημέρωση και πληροφόρηση, στον δημοσιογραφικό κόσμο και στην ελληνική κοινωνία ευρύτερα. Η δεκαετής προσφορά του από την έπαλξη του Προέδρου της ΕΣΗΕΜΘ άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στα συνδικαλιστικά πράγματα και δρώμενα της δημοσιογραφικής οικογένειας στη Μακεδονία-Θράκη και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Παρακαλώ όπως διερμηνευθούν τα αισθήματα μας στους οικείους του εκλιπόντος του λαμπρού συναδέλφου.

 

Με την αγάπη μου

 

(Ανδρέας Καννάουρος)

παλαίμαχος δημοσιογράφος

 

Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας άξιος και ικανός Θεσσαλονικιός που σε όλη τη ζωή του τίμησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας και υπηρέτησε με αγάπη και αφοσίωση τη Θεσσαλονίκη.
Ο Δημήτρης Γουσίδης ασχολήθηκε με πάθος για την προβολή των εκθεμάτων της Βεργίνας και βοήθησε σημαντικά να προβληθεί η ιστορική αλήθεια για το Μακεδονικό σε όλο τον κόσμο. Με συνέπεια και πολύ μεράκι εργάστηκε ως πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ για την αναβάθμιση και τη θεσμική θωράκιση των δημοσιογράφων και σε κάθε του βήμα είχε πάντα το ενδιαφέρον να προβάλλει και να αναδείξει την πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη.
Ο δημοσιογραφικός κόσμος έχασε ένα άξιο μέλος του και η Θεσσαλονίκη έναν εκλεκτό πολίτη της. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

 

ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ.

Δελτίο Τύπου

 

Με βαθειά όδύνη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Δημήτρη Γουσούδη. Του προοδευτικού πολίτη που επηρέασε τις εξελίξεις στην πόλη μας από τις θέσεις ευθύνης που κατά καιρούς κατείχε, του λαμπρού δημοσιογράφου με την επιτυχημένη θητεία, είτε στις εφημερίδες της πόλης μας, είτε σε άλλα μέσα. Του εξαίρετου συνδικαλιστή που σαν πρόεδρος αναβάθμισε την ΕΣΗΕΜΘ, δημιούργησε το μορφωτικό της ίδρυμα, διεύρυνε την αγορά εργασίας για τους συναδέλφους του και αγωνίστηκε για τη νομιμοποίηση τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αποχαιρετά με θλίψη τον Δημήτρη Γουσίδη και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

Από το Γραφείο Τύπου
30/8/2012

 

 

Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας  

Ο Δημήτρης Γουσίδης υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος τη δημοσιογραφία , την E.Σ.Η.Ε.Μ.Θ. , την Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, κερδίζοντας επάξια την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

Σπύρος Κουζινόπουλος – Δημοσιογράφος

 

Ο Δημήτρης Γουσίδης και το Παγκόσμιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο πριν 27 χρόνια

Δεν θα είναι δημοσιογραφική υπερβολή να πούμε ότι ο θάνατος του Δημήτρη Γουσίδη, ενός από τους τελευταίους μεγάλους της μαχητικής δημοσιογραφίας που ανέδειξε η Βόρεια Ελλάδα στον τελευταίο μισό αιώνα, αποτελεί τεράστια απώλεια για την ενημέρωση, για τον πλουραλισμό, για την αντικειμενική είδηση, για την ανάπτυξη του επιπέδου στην πληροφόρηση.

Από όπου κι αν πέρασε η μεγάλη αυτή μορφή της δημοσιογραφικής οικογένειας, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του. Στο συγκρότημα Λαμπράκη, όπου επί 35 και πλέον χρόνια διηύθυνε το Γραφείο Βορείου Ελλάδος των εφημερίδων Το Βήμα, Τα Νέα και του περιοδικού Ταχυδρόμος. Από την ΕΡΤ3 της οποίας υπήρξε Γενικός Διευθυντής. Από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Από την εφημερίδα <<Αγγελιοφόρος>> που υπήρξε ο πρώτος της διευθυντής, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καθιέρωσή της. Από την εφημερίδα <<Μακεδονία>>, το τελευταίο μετερίζι στο οποίο βρέθηκε ως διευθυντής της λίγο πριν την συνταξιοδότησή του. Και πολλά άλλα ΜΜΕ με τα οποία συνεργάσθηκε βάζοντας τη δική του έντονη σφραγίδα.

Απευθύνοντας το ύστατο <<χαίρε>> στον πολυαγαπημένο μου φίλο, τον στενό συνεργάτη και τον δραστήριο συνάδελφο Δημήτρη Γουσίδη, δεν μπορώ να μην θυμηθώ δύο σημαντικά γεγονότα που μας έδεσαν ακόμη περισσότερο και δυνάμωσαν τη φιλία και την κοινή δημοσιογραφική πορεία η οποία είχε αρχίσει λίγο πριν την πτώση της δικτατορίας της χούντας.

Το ένα, ήταν το Παγκόσμιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο, που πριν από 27 χρόνια είχε οργανώσει η ΕΣΗΕΜΘ, από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου 1985 με θέμα <<Τύπος και Δημοκρατία>>, που έγινε στο συνεδριακό κέντρο της Δ.Ε.Θ., από 29 Οκτωβρίου έως και 4 Νοεμβρίου 1985. Και στη διάρκεια του οποίου 150 σύνεδροι από 40 χώρες -και των πέντε ηπείρων- συζήτησαν τα προβλήματα του δημοσιογραφικού κόσμου σε Ανατολή και Δύση και τα ζητήματα της προάσπισης της ελευθεροτυπίας.

Την σχετική πρόταση, την είχε διατυπώσει στο τότε Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ ο αντιπρόεδρός της, Δημήτρης Γουσίδης και την υιοθέτησαν αμέσως ομόφωνα τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου: Ο πρόεδρος Χρήστος Λαμπρινός, ο Γενικός Γραμματέας Σταύρος Ρεπανάς, ο Ταμίας Σπύρος Κουζινόπουλος και τα μέλη Γεράσιμος Δώσσας, Πολύκλειτος Λεφόπουλος και Γιάννης Νικολόπουλος.

Το σκεπτικό του Γουσίδη ήταν απλό: Μέσω του συνεδρίου αυτού, που ήταν ενταγμένο στα 2.300 χρόνια από την ίδρυση της Θεσσαλονίκης, θα μπορούσαν να γίνουν ευρύτερα γνωστές η ιστορία, ο πολιτισμός, οι παραδόσεις της περιοχής αλλά και οι προσπάθειες του δημοσιογραφικού κόσμου της Μακεδονίας και της Θράκης. <<Να ακουστεί το όνομα της Μακεδονίας μας>>, έλεγε χαρακτηριστικά.  Και πράγματι: Επί μέρες οι εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, μετέδιδαν τα τηλεγραφήματα των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων όχι μόνο για τις εργασίες του συνεδρίου αλλά και για την ελληνική Μακεδονία. Ο σκοπός είχε επιτευχθεί στο ακέραιο.

 

Η συμβολή του στη δημιουργία του ΜΠΕ

Το δεύτερο γεγονός, ήταν η συμβολή του Δημήτρη Γουσίδη στην ομαλή λειτουργία του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΜΠΕ). Το 1991, ο τότε Γενικός Γραμματέας Τύπου, Κώστας Πυλαρινός, είχε την θαυμάσια ιδέα να δημιουργηθεί το ΜΠΕ προκειμένου αφενός να μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο οι ελληνικές θέσεις σχετικά με το Μακεδονικό ζήτημα, αφετέρου να προβάλλονται περισσότερο τα προβλήματα, οι δυνατότητες και οι επιτυχίες της Βόρειας Ελλάδας αλλά επίσης και να λειτουργήσει ως γέφυρα με την διάσπαρτη σε όλο τον κόσμο ελληνική ομογένεια.

Και η μεν κυβέρνηση Μητσοτάκη που ήταν τότε στα πράγματα, δημιούργησε το ΜΠΕ, χωρίς να διαθέσει οικονομικούς πόρους (ούτε μία δραχμή, καθώς ήμασταν ακόμη στο εθνικό νόμισμα), δίχως προσωπικό και χωρίς μέσα.  Η μόνη κρατική ενίσχυση, ήταν δύο τηλεφωνικές γραμμές που είχε <<δωρίσει>> η Γενική Γραμματεία Τύπου. Ουσιαστικά το πρακτορείο δεν θα υπήρχε αν δεν διέθετε ένα χώρο στο πατάρι κτιρίου επί της οδού Αγγελάκη ο τότε πρόεδρος της ΔΕΘ κ. Αλέξανδρος Μπακατσέλος, που είχε ορισθεί ως αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΜΠΕ και αν δεν αποσπούσαν δύο διοικητικούς υπαλλήλους το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και έναν η Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Ο καιρός περνούσε, χρήματα δεν δίδονταν και το πρακτορείο δεν λειτουργούσε, και με τις και εξ Αθηνών τρικλοποδιές που δεχόταν. Παρά το γεγονός ότι είχε πλέον βρεθεί το Μακεδονικό πρόβλημα στην οξύτερη φάση του, μετά την ανεξαρτητοποίηση των Σκοπίων από την  μέχρι τότε ενιαία Γιουγκοσλαβία και τη δημιουργία της ψευδεπίγραφης <<Δημοκρατίας της Μακεδονίας>>.

Μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί η ευκαιρία για τη δημιουργία του ΜΠΕ, ο Δημήτρης Γουσίδης, ο οποίος ήταν τότε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του πρακτορείου,  καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση τα υπόλοιπα οκτώ μέλη της Επιτροπής που ήταν γνωστοί δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης. Κι εκεί διατύπωσε την πρόταση να αναλάβουν όλοι εκ περιτροπής εθελοντική εργασία, αφιερώνοντας από τις ελεύθερες ώρες τους, προκειμένου να αρχίσει να λειτουργεί στοιχειωδώς το πρακτορείο. Έτσι και έγινε. Και με την παρότρυνση του Δημήτρη Γουσίδη, το πρακτορείο σιγά-σιγά αναστήθηκε, καθιερώθηκε και για 20 περίπου χρόνια αποτέλεσε πολύτιμο εργαλείο για την προβολή της Βόρειας Ελλάδας, της χώρας γενικότερα.

Αυτός ήταν ο δημοσιογράφος, ο αγωνιστής, ο άνθρωπος Δημήτρης Γουσίδης.

Καλή του ώρα όπου κι αν βρίσκεται.

Βίντεο για το Παγκόσμιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση:
http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=3003

 

 

KKE- Κομματική οργάνωση κεντρικής Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη  30. 08.12

Προς το Δ.Σ της ΕΣΗΕΜ-Θ

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τα συλληπητήρια της, για το θάνατο του Δημήτρη Γουσίδη, στην οικογένεια, τους συνεργάτες και τους συναδέλφους του.

 

Το Γραφείο Τύπου της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

 

Παναγιώτης Ψωμιάδης

 

Δελτίο τύπου 30/08/2012

«Ο Δημήτρης Γουσίδης υπηρέτησε το λειτούργημα  του δημοσιογράφου με ήθος και αξιοπρέπεια, απόλυτα αφοσιωμένος στο έργο της αντικειμενικής ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Δάσκαλος για πολλούς νεότερους του συναδέλφους, ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά της Θεσσαλονίκης, με πολλές δημοσιογραφικές επιτυχίες, κέρδισε πανάξια την καθολική αναγνώριση και το σεβασμό, γιατί δεν έκανε ποτέ εκπτώσεις στα πιστεύω του, στη δεοντολογία, στην αλήθεια.

Ως πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης επί σειρά ετών έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στην προάσπιση και ανάδειξη των θεμελιωδών αρχών και αξιών της δημοσιογραφίας και συνέβαλε τα μέγιστα στην ισχυροποίηση της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του».

 

 

Εταιρείας Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ)

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2012

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης
Στρατηγού Καλλάρη 5
Θεσσαλονίκη

 

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) συμμερίζεται τη μεγάλη θλίψη σας για το θάνατο του Δημήτρη Γουσίδη, σημαντικής προσωπικότητας της δημοσιογραφικής κοινότητας της Βόρειας Ελλάδας και εκφράζει τα συλλυπητήρια της στους οικείους του.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΜΙΑΝ

Ο πρόεδρος

Θανάσης Καλαφάτης

 

 

Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Σιάτιστας «Μανούσεια»

 

Η Διοίκηση και το προσωπικό της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Σιάτιστας «Μανούσεια» στέλνουμε θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια  σ όλους τους συναδέλφους και τους οικείους του εκλιπόντος πρώην Προέδρου της  ΕΣΗΕΜ-Θ Δ. Γουσίδη.

 

Π.Μάνιος

Facebook Twitter