Δελτία Τύπου
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) χαιρετίζει την πρόσφατη ολοκλήρωση της νομοθετικής διαδικασίας στη Βουλή των Ελλήνων, με την οποία θεσμοθετούνται δραστικά μέτρα προστασίας των λειτουργών του Τύπου απέναντι στην βιομηχανία καταχρηστικών αγωγών (SLAPPs).
Το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia απονέμεται κάθε χρόνο περίπου στις 16 Οκτωβρίου, ημερομηνία δολοφονίας της δημοσιογράφου.
Τον Νοέμβριο του 2026, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει μία από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη δημοσιογραφία και τα μέσα ενημέρωσης.
Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ φιλοξενεί τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2026, από τις 16:00 έως τις 17:30, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5, Θεσσαλονίκη), την εκδήλωση με τίτλο:
Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:
Η Θεσσαλονίκη ήταν ο τελευταίος σταθμός του Έργου «Λογοτεχνία και Τύπος: Διασταυρώσεις στον χάρτη της Περιφέρειας» που υλοποίησε το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ελλάδα».
Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ ολοκληρώνει το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη τον κύκλο Ημερίδων-Εργαστηρίων του έργου «Λογοτεχνία και Τύπος: Διασταυρώσεις στον Χάρτη της Περιφέρειας», που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού «Δημιουργική Ελλάδα».
Δημοσιογράφοι, λογοτέχνες, ακαδημαϊκοί και μέλη λεσχών ανάγνωσης από τη Θράκη συμμετείχαν στην ημερίδα-εργαστήριο με θέμα «Λογοτεχνία και Τύπος: Διασταυρώσεις στον Χάρτη της Περιφέρειας», που οργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ στην Κομοτηνή το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, στον εμβληματικό χώρο του Τσανακλείου Μεγάρου — έδρα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Η Κομοτηνή είναι ο επόμενος σταθμός του έργου «Λογοτεχνία και Τύπος: Διασταυρώσεις στον Χάρτη της Περιφέρειας» που διοργανώνειτο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού «Δημιουργική Ελλάδα».
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σιάτιστα η εκδήλωση με θέμα «Λογοτεχνία και Τύπος: Διασταυρώσεις στον χάρτη της Περιφέρειας», που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 στο ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο.
Σελίδες
![]()
Η ΕΣΗΕΜ-Θ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EFJ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ)











