Ανακοίνωση για το Πολυτεχνείο

 

Η αυριανή επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο και οι εκδηλώσεις που οργανώνονται στο πλαίσιό της δεν είναι απλώς άσκηση μνήμης. Αποτελούν μέτρο της απόστασης που διανύσαμε ως δημοκρατία από το ζοφερό περιβάλλον που γέννησε την εξέγερση του Νοεμβρίου 1973, αλλά και έμπρακτη επαλήθευση της διαρκούς ανάγκης για ελεύθερη έκφραση.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, έχοντας καθήκον και δεοντολογική υποχρέωση να υπηρετούν με το έργο τους την ίδια ακριβώς ανάγκη, αντιλαμβάνονται την παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου ως ουσιαστική υπόμνηση των αξιών που οφείλουν να προάγουν και να υπερασπίζονται.

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης και εκφράζει τον βαθύ σεβασμό της σε όσους έχασαν ή διακινδύνευσαν την ίδια τους τη ζωή για να αποκατασταθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα.

Επιπλέον, τιμά διά του Μορφωτικού της Ιδρύματος την επέτειο ανοίγοντας αύριο τη μεγάλη έκθεση ντοκουμέντων «Δικτατορία 1967 – 1974: η έντυπη αντίσταση», στην αίθουσα του Ιδρύματος (Μορκεντάου 1, 1ος όροφος, ώρες λειτουργίας, Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00-20.00).

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Επικαιροποίηση στοιχείων μέλους
Είστε μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ; Επικαιροποιήστε τα στοιχεία σας!
ΕΣΗΕΜ-Θ | Επικαιροποίηση στοιχείων μέλους

Η ΕΣΗΕΜ-Θ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EFJ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ)

Επικοινωνία

Στρατηγού Καλλάρη 5, 54622, Θεσσαλονίκη

2310 243 572

[email protected]

esiemth.gr